Pauls Loopgroepen

Hallo Zaterdag loopsters,


Zaterdag 20 januari starten we om 15.00 uur bij Wilma

Zaterdag 13 januari 2018,

Monster was vandaag onze thuisbasis, dicht bij het strand en een dorp die het plan heeft om diverse achter mooie karakteristieke gevels nieuwe appartementen te plaatsen. Met de auto in de Choorstraat komen was niet zo heel eenvoudig is gebleken. De tom tom had zich niet goed ingelezen, wist niet dat er diverse straten opengebroken lag. Uiteindelijk is de auto naar het goede adres geloodst.
Er gingen 5 lopers, (3 dames en 2 heren), 6 wandelaars en 3 honden richting het strand. Van te voren (thuis) had ik bedacht hoe koud het op het strand zou zijn maar dat viel reuze mee. Zo zie ja maar weer... 'een mens lijdt dikwijls het meest door het lijden dat hij vreest'. Eenmaal op het strand liepen we eerst met de wind in onze rug en eer dat we de wind tegen kregen waren we al lekker warm en konden we deze kou goed trotseren. Om een beetje houvast te hebben liepen de lopers van paal naar paal, het zand was redelijk stevig maar met een versnellinkje naar boven lopen was voor een paar van ons wat hoog gegrepen! Ondanks dat we dicht bij huis liepen viel er toch weer wat nieuws te ontdekken is ook nu weer gebleken. We hebben diverse namen van strandopgangen kunnen lezen (en niet onthouden) en we liepen in stukjes duinen waarvan ik bedacht... wat mooi, hier ga ik nog eens fietsen! En zo liepen we na 'n uur toch weer in de Choorstraat.
De helft van de wandelaars hebben zich een lus aan laten praten waardoor ze pas 'n half uur laten binnen waren. Gebleken is dat je eerst de naam van een hond moet vragen voordat je deze meeneemt en loslaat lopen op het strand want .. hoe ga je deze hond nu weer terug aan de lijn krijgen? Naar het woord 'hond' luisterde Daisy niet?! Bij de koffie kregen we heerlijk opgespoten koekjes geserveerd. Hond Daisy liet ons zien hoe je razendsnel een koekje van een bord af kan halen en er zo'n hap uit kan nemen dat niemand dit koekje meer zou lusten ;-)).
De gastvrouw probeerde nog een design vaas te slijten, van de man des huizes mocht deze vaas het huis uit en wie weet is er een van ons die deze vaas onder zijn (haar) hoede wil nemen. En toen werd het tijd om naar huis te gaan... de twee honden hadden duidelijk moeite om het lekkere zachte kleed te verlaten. Langzaamaan werd het rustiger in de tent; de lopers, wandelaars en de honden gingen weer richting huis.
Afgesproken is dat we volgende week bij een jarig jetje in Poeldijk gaan lopen.

afbeelding


afbeelding
afbeelding
© 2017