Pauls Loopgroepen

Hallo Zaterdagmiddag loopsters,


Zaterdag 30 maart starten we om 15.00 uur bij Petra

Verslag van zaterdag 23 Maart

Vandaag hebben we niet gelopen, we hadden een uitnodiging op zak om een 55 jarig feestje mee te vieren. De boodschap wat stond op deze uitnodiging was: 'zaterdag 23 maart verzamelen we om 12.45 uur met onze fiets bij het 'feestvarken' van vandaag. Zorg dat je een lichte lunch hebt genuttigd. Het feestje zal rond 17.00 uur afgelopen zijn.
En toen was het zaterdag en sta je voor je kleding (inloop)kast en vraag je je toch af... gaan we de Ruitenburg Halve marathon lopen, doe ik daarom m'n hardloopkleding aan? Of gaan we wandelen, doe ik daarom m'n wandelkleding/schoenen aan? Als ik voor mezelf spreek... ik heb me niet verkleed, heb alleen m'n gewone schoenen verwisseld. Mijn keuze viel niet op m'n loopschoenen maar op m'n wandelschoenen zodat ik geen halve marathon kon lopen (kon ik zeggen: 'sorry, sorry, ik heb geen geschikte schoenen aan voor dit evenement') Ik had met deze schoenen ook niet kunnen dansen (ja de klompen dans misschien ;-)) maar verder kon ik wel uit de voeten met deze outfit.

We vertrokken van Honselersdijk, achter de gastvrouw aan, richting Kwintsheul, dit dorpje passeerden we en fietsten door over de Bovendijk richting Wateringen. De spanning werd opgevoerd doordat de gastvrouw een schijnbeweging naar links maakte waar we dus niet moesten zijn bleek. Uiteindelijk sloegen we af bij de Kookschuur en mochten we daar onze fietsen 'parkeren'.... Laat ik nou geen schortje aan hebben gedaan maar gelukkig bleek dit niet nodig te zijn we mochten gebruik maken van de huisschorten van de Kookschuur.
We startten, tegen onze gewoonte in, met een kopje koffie of thee en kregen daarna uitleg van wat we zouden gaan doen. Een High Tea door ons allen klaargemaakt, 12 recepten die door 17 feestgangers klaar gemaakt moesten worden. We gingen niet eerder aan de slag dan dat we gezongen hebben voor jarig Jetje (Margretje) en haar het cadeau aangeboden is. Het 'keuze cadeau', een bon (of geld?) goed voor bv Hoftrammm of theater, werd in dank aangepakt/uitgepakt.
Daarna werden we ingedeeld en zijn we per 2 personen aan de slag gegaan.

Na veel gekneed, gepruttel en gesudder en op de achtergrond (of liever gezegd er boven uit) veel gekakel (en niet van de kippen) stond 2 uurtje later de tafel vol met lekkernijen. Eindelijk konden we proeven van al het lekkers waarbij ook de Tea rijkelijk geschonken werd. Als klap op de vuurpijl werden er (wat kleinere) glaasjes gevuld met cream liqueur. Aangezien we al gehoord hadden dat we na afloop niet naar huis gebracht zouden worden hebben we het maar op een glaasje liqueur gehouden ;-))

Margret bedankt namens ons allemaal, het was een heel leuk idee om je 55e verjaardag te vieren en al zeker om deze verjaardag met ons te vieren, TOPPIE.
En dan gaan we weer over naar de orde van de dag.. we starten zaterdag bij Petra op het Perenpad

afbeelding

afbeelding
afbeelding

 

afbeelding
afbeelding
© 2018