Pauls Loopgroepen

Hallo Zaterdagochtend Wandelaars,


Zaterdag 27 juli starten we om 10.00 uur bij Dineke

Verslag van Zaterdag 20 juli


Met algemene instemming zijn we vandaag een half uurtje vroeger gestart, dit vanwege de te verwachtte warmte (tot 28 graden).
Met 7 dames zijn we gestart van de Nachtegaalstraat in Honselersdijk. De groep splitsten zich op in tweeën. Wij liepen, in overleg, een stukje langs de Molenlaan om daarna de Middelbroekweg over te steken en we zo de Oostheullaan op konden lopen; wat een mooi wandelpad is dit!
We liepen in het Wollenbrand en hebben er oa genoten van de weerspiegeling van de bomen in het water en de prima wandelpaden tussen het groen. Op een splitsing van wandelpaden besloten we terug richting de koffie te lopen want hier doen we het tenslotte voor ;-))
Onze neuzen hebben ons naar de Nachtegaalstraat gebracht (de geur van vers gezette koffie).
Het routekaartje verteld ons dat we 5 1/2 km gelopen in ruim een uur, een schouderklopje hebben we weer verdiend.
Twee dames sloten zich aan bij het koffiedrinken, altijd gezellig! Op het terrasje achter het huis konden we in de schaduw zitten. Meloen, aardbei, koffie thee en kwarktaart, kannen water met citroen en komkommer, het kon niet op!
Het kon niet op? Het kon wel op want de kannen moesten regelmatig bijgevuld worden, wat een verwennerij.
Onder de koffie zijn er diverse gebeurtenissen besproken, goeie boeken, vakantie tripjes, en ook hoorden we dat we onze fietsen nu ook in kijkduin veilig kunnen stallen, er is een biesieklette, de reden dat dit verteld werd is dat er(nog) geen verwijzing is naar deze fietsenstalling dus bij deze: we kunnen lekker op de fiets naar Kijkduin..
Helaas was er ook een minder goed bericht: de dochter van een van ons is van dr paard gevallen, zij heeft een flinke hersenschudding opgelopen. Ook de pijntjes zijn besproken en er is raad gevraagd aan de massagetherapeut, de een is goed in masseren maar vergeet haar plantjes water te geven en de ander is heel goed voor z'n plantjes maar kan niet masseren. Diverse van ons zijn goed in bakken van de heerlijkste taarten en creëren de mooiste bloemstukjes waarvan de andere dames dan weer van kunnen genieten. Handig dat er zo'n diversiteit is onder ons.
Ondanks het nog heerlijk was op het terras zijn we toch maar opgestapt. De warmte maakte dat we met een tempootje lager zijn vertrokken, rustig de fietsen ontwarren, klepje op, blousjes aan want met alleen een hemdje aan (en een broek) op de fiets vinden wij op onze leeftijd niet meer kunnen. Ons weekend is in elk geval goed begonnen.
Afgesproken is dat we as zaterdag starten aan de Muskaat in Wateringen.

afbeelding

afbeelding

afbeelding
afbeelding
© 2024