Pauls Loopgroepen

Hallo Zaterdagochtend Wandelaars,


Zaterdag 2 maart 2024 starten we om 10.00 uur bij Dorothy.

Verslag van Zaterdag 24 februari 2024


Het leek er op dat er niet zoveel wandelaars waren maar... er stonden fietsen voor maar ook achter het huis daarbij was het ook zo geregeld dat de dames die van plan waren om als eerste te vertrekken de fietsen voor de andere fietsen moesten komen te staan. Goed bedacht alles zo bij elkaar alleen kwam er niet veel van terecht want plannen zijn om te veranderen toch? Er was zoveel te bepraten dat de meeste toch tegelijk zijn vertrokken ;-)).
Maar eerst over de wandeling.... nu Paul pas met de koffie kwam hebben we een andere dame (we zullen haar Paulientje noemen) aangewezen als onze routeplanner. De gastvrouw liep nog niet mee, er bleven over: 3 dames waarvan 2 stokkers die hun eigen route zijn gaan lopen en de overige 8 dames liepen, na overleg, een route door de buitenwijk van Honselersdijk. Jammer genoeg heb ik het routeappje pas tijdens ons loopje aangezet maar gevoelsmatig hebben we tussen de 1 en 6 km gelopen ;-))
Na een uur waren we terug bij ons startadres (hulde aan Paulientje) en werden we verwelkomd met koffie en thee met de keuze tussen appeltaart en 'ouwe taart' (niet te verwarren met een 'oude taart'). Op de ouwe taart stonden geen 60 kaarsjes maar er stond met roze glazuur '60 jaar' op de taart wat een leuke bijkomstigheid was.. Nadat we 'lang zal Margret leven' gezongen hadden lieten we de koffie met 'oude taart' en appeltaart goed smaken.
Ondertussen hebben Paul en Gerda verteld hoe zij gehandeld hebben na de waarschuwingen die het lijf van Paul gegeven had (zweten, geeuwen, gevoelige elleboog en druk op middenrif), zij hebben gelijk 112 bellen en niet eerst de huisartsenpost wat achteraf een goed besluit was want anders was Paul waarschijnlijk met een pilletje naar huis getuurd. Zo zie je nu maar weer de klachten van een hartinfarct zijn niet altijd duidelijk.
Er werd aan Paul gevraagd welk boek hij aan het lezen is.. Oeps dit was een confrontatie want ook nu komt 'rustig aan doen' niet voor in zijn woordenboek. Iedere dag wandelen tussen de 3,5 en 5 km. is meer zijn ding maar dan zou je tijdens je wandelingen wel naar gesproken boek kunnen luisteren Paul en als je dan bv. naar het boek 'De Camino' luistert (van Anya Niewierra) dan vang je 2 vliegen in een klap, je wandelt en je luistert naar hoe een dame De Camino de Santiago aan het wandelen is en allerlei spannende avonturen beleefd. Zo kwam er nog een tip nml het boek 'het zoutpad' van auteur Raynor Winn is ook een goed verhaal wat gaat over een lange afstand wandeling dus Paul je kunt nog vele therapeutische wandelingen maken onder begeleiding van gesproken boeken over wandelen.
Daarna kwam een van de dames met een verhaal..... haar droogtrommel had van de week de geest gegeven en toen bla bla bla tot slot kwam er uit dat zij door dit al aan het puzzelen is geslagen, logisch toch? ;-))
Uiteindelijk zijn we allemaal gelijk vertrokken maar niet voor er afgesproken is dat we as zaterdag starten bij Dorothy in Naaldwijk.

Halve route van 24 febuari:

afbeelding

afbeelding
afbeelding
© 2024