Pauls Loopgroepen

Hallo zaterdagmiddag loopsters,


Zaterdag 23 november starten we om 15.30 uur bij Mariƫtte

Verslag van zaterdag 16 november 2019


Zaterdag verzamelen we bij Jeannette, nichtje Jessica gaat een 50+ bootcamp doen met ons......

En zo gebeurde het ook. Jessica zat al op ons te wachten dus we konden gelijk aan de slag.
Uit haar auto haalde ze gewichtjes, 2 gewichtjes per tweetal was de opdracht. En zo gingen we op pad.

afbeelding

Via de Heulweg, kwamen we op de Markuslaan, een laan langs de Wippolderlaan, en precies hier was de opdracht om je armen boven je hoofd, met de gewichtjes in de hand, te zwaaien.
De automobilisten op de Wippolderlaan vonden ons vast een vriendelijk en spontaan groepje dames.

afbeelding

Verderop werden de tweetallen gesplitst, een helft kreeg de opdracht om in een squat houding boksbeweging te maken met de gewichtjes in beide handen. De andere helft van het tweetal kreeg de opdracht om te planken. Beide opdrachten waren best inspannend, de een voor je armen en de andere opdracht voor onze buikspieren was mijn ervaring.

afbeelding

Ook kwamen we in de nieuwe wijk wat aan de overkant van de Hollewatering is gebouwd. Hier hebben we de stoepranden gebruikt voor allerlei oefeningen waaronder voetje wisselend op de stoeprand en de goot te springen en planken op de stoeprand en het wegdek. Dit soort oefeningen moet je niet op de Hollewatering doen want dan rijden ze de vouwen uit je (sport)broek (als er een vouw in zat ;-)).

afbeelding

En tot slot 'hangen' tegen de brugleuning en dan niet uitgeteld hangen maar actief met je rug tegen de brugleuning en je benen in de squathouding ja ook onze buikspieren werden aan het werk gezet.

Mijn conclusie is dat de meesten van ons het TOP vonden om bootcamp te doen.
Wat me opviel is dat we de oefening best wel mee konden doen alleen het opstaan of omhoog komen na een oefening word op onze leeftijd toch wat lastiger en dit is toch best confronterend. Hieraan merk je dat het heel goed zou zijn om meer deze oefeningen te gaan doen.
Bij voldoende interesses wil Jessica deze uitdaging nog wel een keer aan gaan, dit zou dan zaterdag 7 december zijn. Afgesproken is dat we dan wat vroeger starten dan gewend nml om 14.30 uur. We verzamelen dan bij mij aan het Koraal en lopen we naar het Prinsenbos.

Jessica bedankt dat je deze dames een aangepaste bootcamp hebt aangeboden, hier hebben jij en wij van kunnen leren...

En toen kwam ik zondag in het museum Beelden aan Zee en zag dit beeld van Niki de Saint Phalle, dit was precies hoe ik me voelde the day after ;-))

afbeelding

Op dit filmpje kan je zien hoe de beelden op de Scheveningen Boulevard tot leven komen:

 

afbeelding
afbeelding
© 2019