Pauls Loopgroepen

Hallo Woensdagavondlopers,


Woensdag 6 juli starten we om 20.00 uur bij André in Vlaardingen

Verslag van woensdag 29 juni 2022


Als we bij Hasso starten moeten we natuurlijk voor dat we gaan lopen de bloementuin even bekijken. Het is weer een plaatje! Dat daar veel uren onderhoud en liefde in zitten, dat zie je zo. Het weer was zonnig en de opkomst prima.
Met 5 stokkers en 5 hardlopers deden we eerst wat warming up zaken om daarna gezamenlijk via de Lange Watering onze tocht te beginnen. Deze keer liep ik met de stokkers mee en ik moet zeggen, Nordic Walken is ook een mooie vorm van bewegen. Je moet even de slag te pakken krijgen maar snel loopt het als een trein. Op de Lange Wateringkade was het gezellig druk en kon je niet makkelijk naast elkaar wandelen. Jan vd Knaap, die de routeleiding vandaag in handen had, stuurde ons de Hoge Beer op en daar was het overige verkeer meer beperkt. Het valt wel op dat er tijdens het Nordicken aardig wat gepraat wordt. Je blijft goed op de hoogte van zaken en ook de wereldproblemen komen aan de orde. Daar doe je zelf ook aan mee en voor dat je het weet ben je weer een kilometer verder. De Harteveldlaan werd overgestoken en we liepen richting de Vijverberglaan. Daar merk je dat ook de ondergrond voor Nordicken best bepalend is. Een beetje ‘gladde’ ondergrond laat de stok minder stuiteren en dat loopt dan weer soepel.

Om klokslag 21:00 uur liepen we weer in de Grutto, Jan had de ronde echt goed getimed. Bij Hasso thuis aangekomen konden we nog even genieten van de tuin want de hardlopers hadden een behoorlijk lange ronde gelopen. Aan de gezichten kon je zien dat de avondtemperatuur voor hardlopen aan de hoge kant was. Dat de conditie wel goed is bleek uit het feit dat eenmaal aan tafel velen weer het hoogste woord hadden.
Ook Corné kwam een bakkie doen en ziet het de laatste tijd beter dan ooit. Hij is er klaar voor om een dezer weken weer mee te lopen. Zoals gezegd was het qua spreken best gezellig rumoerig. Toen Rene startte met een soort van mop waren ook Jos en Sjaak niet meer te houden en werd er veel gelachen. Mooi om die lachende gezichten te zien!
Paul gaat volgende week eindelijk een rondvlucht maken, anderen gaan op vakantie en Andre nodigde ons uit om volgende week in Vlaardingen te lopen. Mooie vooruitzichten!

Routekaartje lopers van 29 juni:

afbeelding

afbeelding

afbeelding
afbeelding
© 2022