Pauls Loopgroepen

Hallo Woensdagavond lopers,


Woensdag 8 juli starten we om 20.15 uur bij Goos (zeg maar)

Verslag van woensdag 1 juli 2020


Vandaag was het Perenpad weer de plaats vanwaar we vertrokken. Bij het openen van de deur was meteen duidelijk dat Jos niet zou meelopen. Het beetje last van knie en heup hielden hem vandaag thuis, de stokkers Hans, Jan en Goos moesten het zonder Jos doen. Als hardlopers hadden Paul, Hasso, Corné, René en Sjeek zich aangemeld. Er waren wat vakantie en feestvierders die afgezegd hadden en van Jos begreep ik dat André v.d.V. ook een geldige reden had.
Even na 20:15 vertrokken we en wij werden als rustig startende hardlopers direct voorbijgestoken door de Nordickstokkers. Het weer was echt top, beetje een zonnetje en een temperatuur van 18 graden met weinig wind. Paul had bedacht dat we richting Hoekpolder zouden gaan, dat we rustig zouden starten maar hier en daar natuurlijk wel versnellingen zouden doen.
In de Hoekpolder kan je lekker op van die schelpenpaadjes lopen, dat zijn echt wel mijn favorieten, en Paul vond dat we daar best al wat sneller overheen zouden kunnen gaan. Nadat de Schaapweidemolen gepasseerd was sprong Paul plots op een smal padje in dat nogal stevig begroeid was. Ja daar moest je echt uitkijken voor brandnetels, bramenstruiken en teken. We hadden afgesproken om na afloop een teken controle te houden maar dat hebben we uiteindelijk niet gedaan…. En dan was daar het moment van de avond. We zouden 3x 200 meter versneld hardlopen. Twee keer met de wind in de rug en één keer wind tegen. De tijden werden opgenomen en wij gingen bepalen wanneer je sneller liep, wind mee of wind tegen. Het resultaat is dat we wind tegen 42 seconden nodig hadden en wind mee 39 seconden. Dit laatste komt neer op bijna 18,5 km per uur. Mijn horloge gaf een moment met een hogere snelheid aan, zie de grafiek. We mochten van Paul niet 100% gaan, maar ik zat wel op 95% denk ik. Na nog wat versnellingen zijn we lekker gaan uitlopen richting Jos en Petra.
Wij hebben qua duur nog geen uur uitgelopen, maar de stokkers waren al thuis! Die kunnen echt niet weg zonder Jos, dan raffelen ze het maar een beetje af. De koffie, thee en koeken smaakten weer opperbest en ook Hans v Adrichem kwam gezellig nog een bakkie doen. Die geniet van het leven. Beetje vakantie vieren in Olst, af en toe een vrachtje doen op de vrachtwagen en verder moet er niets. Goos vond dat het volgende week aan de Colman moest zijn en daar stemden de meesten mee in. Ga je daar zien!

afbeelding

afbeelding
afbeelding
© 2020