Pauls Loopgroepen

Hallo Woensdagavond lopers,


Woensdag 23 oktober starten we om 20.15 uur bij Sjaak in Monster

Verslag van woensdag 16 oktober,


De weersvoorspellingen waren ronduit treurig, maar toch waren er 6 hardlopers en 2 Nordickers. Buienradar beloofde de gehele tijd regen, maar het zou pas echt hard gaan regenen om 21:30, dan zouden wij al terug zijn.
Paul ging vanavond met de stokkers mee, die had afgelopen maandag zo hard getraind dat z'n knie even rust moest krijgen. Jan Z nam de honneurs waar bij het hardlopen en zo vertrokken we, in de lichte regen, richting de Harteveldlaan. Even rekken en strekken bij CressCo om vervolgens de laan verder af te lopen. Via de Zwethlaan naar de Zwet en daar met een kleine omweg richting het gemaal. Jan had het zo uitgekiend dat we daar de wind in de rug hadden. Dat stimuleerde deze en gene wel om er een behoorlijke snelheid op na te houden. Over de Lange Watering om via het tunneltje op de van Luijklaan te komen. Alles in een behoorlijk tempo. Bij de Middenweg splitsen we ons op. Een aantal lopers zouden via de Middenweg naar de Bovendijk lopen, de rest ging via de v Luijklaan naar de Bovendijk. We liepen alles in een duurtempo dus verder geen echte versnellingen. Echter het tempo op de Middenweg en het fietspad langs Ter Laak was wel zo hoog dat we een van de kilometers in 4:29 gelopen hebben. Dat betekend een snelheid van 13,4 km/uur. Dat is mooi voor gasten die 50+ zijn. Als je dat 12 minuten zou volhouden zou je een VO2Max hebben van 48,3 en dat is op onze leeftijd excellent! Maar goed, wij zijn uiteindelijk weer samengekomen en naar de Pastor Vinkesteijnstraat gelopen. De regen bleef gestaag vallen, het deerde ons nauwelijks.
In de keuken was het een aardige verkleedpartij met al die natte kleren. Er werden handdoeken aangerukt en de meeste hadden voldoende droge kleren meegenomen. En dan koffie/thee met appeltaart en slagroom. Na zo’n tocht smaakt een stuk appeltaart natuurlijk heerlijk! Er werd vanavond over veel zaken gesproken en gediscussieerd. Jan Z is in nog veel meer zaken bedreven dan die we vorige keer al besproken hebben. De Suikerpot, waar vorige keer opmerkingen over kwamen, is vakkundig en zeer origineel aangepast. De discussie over de wijze van aankaarten van het stikstof probleem door de boeren, gaf aan dat daar verschillende meningen over zijn. Ook de drugsproblematiek werd onder de loep genomen. Wel een goede discussie, maar we hebben geen algemeen geldende oplossing. Moe en voldaan gingen allen, met paprika’s, weer richting huis. Volgende week gaan we op een ‘low stikstof level’ lopen. Bij Sjaak in Monster, ga je daar weer zien.

afbeelding
afbeelding
© 2019