Pauls Loopgroepen

Hallo Woensdagavond lopers,


Woensdag 3 juni starten we om 20.15 uur bij Rinus

Verslag van woensdag 27 Mei 2020


Omdat het lopen in Vlaardingen was en die afstand op de fiets net te gek is, kwamen allen met de auto naar Andre. Wel netjes zodanig gesplitst dat er maar een of twee personen in de auto zaten. Andre verwees ons middels een briefje aan de voordeur hoe om het woonblok te lopen zodat we in de tuin konden verzamelen. Goed geregeld dus. Verder had Andre via een mail aangegeven dat hij voor beide groepen een route had uitgezet, leuk!
Paul hoefde maar een korte blik op de route te werpen om eea helemaal te begrijpen. Maar Andre had niets aan het toeval overgelaten en had een gehele route uitgezet met blauwe ‘stoepkrijt’ pijlen. Het enige puntje was dat de afstand 11 km was. Paul begon met een stukje af te snijden en kwamen we al snel bij de brug naar het Broekpolderpad. De Broekpolder is een schitterend natuurgebied waar het goed wandelen, hardlopen en fietsen is. Daar wordt ook door veel mensen gebruik van gemaakt, we zijn veel hardlopers tegen gekomen.
Ons uitgezette parcours ging over de geasfalteerde watersportweg, en dat is niet erg voor even. Paul bedacht een binnenrondje waardoor we uiteindelijk weer op een weg kwamen waar we de blauwe pijlen weer zagen. Wat een euforie als je dan ineens weer een blauwe pijl ziet…
Het was in eerste instantie een beetje uitkijken voor mountainbikers maar al snel hadden we een mooi hardloopparcours te pakken. We zijn eigenlijk maar weinig echt gestopt. Omdat de afstand wellicht wat lang zou worden zijn we redelijk continue blijven lopen. Wel lichte versnellingen, maar wel steeds van een halve tot hele kilometer. Het laatste stuk konden we ook vrijwel direct aan de Vlaardingsevaart lopen. Lekker in de natuur over smalle paadjes. Hier liepen niet veel mensen, de paden waren daarvoor te smal.
In een bocht naar rechts struikelde Jan over een omhoog gestoken wortel en met een soepele duik dook hij het riet in. Dat was voor zijn linkerkant een zachte landing, maar zijn rechterknie kwam zodanig in een koolas-baggerplas uit dat die lelijk beschadigde. Jan, voor geen kleintje vervaard, vervolgde al snel en soepel onze looptocht. Het padje bleek meer baggerplaatsen te hebben zodat niemand met schone schoenen de Broekpolder verliet. Hoewel, bij een bruggetje spoelde een aantal hun schoenen een beetje schoon in de Vaart.
Eenmaal weer terug bij Andre in de tuin bleken de stokkers nog niet aanwezig, Wij zijn alvast aan een bakkie gegaan want het duurde wel erg lang. Zij kwamen 21:35 pas binnen. Ook voor hun had Andre een mooie en lange tocht uitgezet. Op gepaste afstand deden we nog een bakkie, deelden we weer eens mooie verhalen met elkaar om weer geheel voldaan naar ons thuis terug te keren. Volgende week verzamelen we in de tuin bij Rinus, ga je daar zien!

afbeelding

afbeelding

afbeelding
afbeelding
© 2020