Pauls Loopgroepen

Hallo Woensdagavondlopers,


Woensdag 28 februari 2024 starten we om 15.00 uur bij Paul

Verslag van Woensdag 21 februari 2024


De Bovendijk in Wateringen, daar verzamelden we bij Jan deze week. De opkomst was minimaal vanwege wintervakanties, ver weg vakanties en rugpijnen. Paul is nog maar net thuis en die doet ook even rustig aan.
Zo kwam het dat Peet en Sjeek samen gingen hardlopen en Cees, Andre en Jan gingen wandelen. Het weer was zoals de afgelopen weken, regen vanaf 15:00 uur. Van een beetje water smelt je niet maar echt gezellig lopen is het niet. Nou voor het windje ging het nog wel, dan heb je bijna niet door dat het regent. De route liep vanaf de Bovendijk naar de kinderboerderij en vanaf daar rechtsaf en we zouden gewoon een eind weg lopen en zien waar we uit zouden komen. Als je het pad alsmaar volgt dan kom je uiteindelijk bij de Beatrixlaan uit en daar keerden we om, om dezelfde weg weer terug te nemen maar dan windje tegen. Bij het gemaal deden we toch nog een extra lusje Bonte Huis omdat het anders wel een heel kort rondje werd. We liepen een lekker duurtempo en dat is ook best wel weer relaxed. Geen versnellingen waardoor je soms buiten adem bent nee gewoon lekker doorlopen. Natte schoenen was het enige dat lastig was.
Terug aan de Bovendijk spraken we af dat we de 9 kilometer zouden volmaken. Dat betekende nog een klein extra lusje volgens de afstandmeter van Peter. Toen die op 9 kilometer stond was die van mij nog 200 meter te gaan tot 9 km. Die heb ik met een extra lusje nog even vol gemaakt. Uiteindelijk 9 km in ruim 53minuten was een prima score.
Op het tuinpad van Jan kwam ook Hans aangereden om een bakkie mee te doen. Ook Paul was er voor een bakkie en dat betekende tijdens de koffie en thee een tweetal verhalen. Over een gedane operatie en een operatie nog te gaan. Verbazingwekkend wat ze tegenwoordig allemaal kunnen en ook de wijze waarop. Tegenwoordig worden er robots ingezet om de operaties uit te voeren maar waarbij de artsen natuurlijk de regie in handen houden. Hans veel sterkte komende maandag en Paul sterkte in de revalidatie op de weg terug naar het hardlopen.
Vanwege al deze gebeurtenissen werd besloten om het etentje van volgende week in ieder geval even uit te stellen. Nu gaan we volgende week dus niet dineren maar wel wandelen en hardlopen. Paul nodigde ons direct uit om in de Heul te komen. Of hij mee gaat wandelen gaat hij nog bezien maar koffie en thee schenken gaat hij in ieder geval wel doen.
Nog even over de wandelaars, die hebben er vanwege het weer ook maar een kleiner rondje van gemaakt, en gelijk hebben ze. Laten we hopen dat het weer volgende week in ieder geval droog is. We gaan steeds verder richting de lente dus dat moet goedkomen. Zie je woensdag weer!

Route, tijd en afstand lopers:

afbeelding

Route, tijd en afstand wandelaars:

afbeelding

 

 

afbeelding
afbeelding
© 2024