Pauls Loopgroepen

'trainings weekend' 2017....

In maart kregen we de volgende mail:

Hallo Dames en Heer, we gaan bijna een weekendje weg.
Vrijdag 31 maart 2017 is het dan zo ver; man en kinderen thuislatend.
Wij verwachten jullie rond 17.00 uur op de locatie.
Niet in Tel Aviv maar gewoon naar Ter Aar.
HET ZWALUWNEST KORTERAARSEWEG 162 2461 GS TER AAR.
Wij hebben er in ieder geval zin in en verwachten jullie daar voor het eten.
Naast een goed humeur moeten jullie ook nog het volgende meenemen: Beddengoed (hoeslaken, kussensloop en dekbedhoes en handoeken, regenkleding, fietstas of rugtas, wandelschoenen en hardloopschoenen. Verder de gewone spulletjes zoals kleding, toilettas etc, groetjes LIDI

Verslag van het weekendje weg....
Wij Lizet en Dineke starten om 14:00 richting Ter Aar wat in het mooie Groene Hart ligt. Met een auto vol eten drinken en ander materiaal, niet alles paste in de auto en Paul nam de rest voor ons mee. Eind van de middag kwamen de andere dames en heer gezellig bij ons binnen lopen. Het huis met het mooie uitzicht werd van alle kanten bekeken en de eerste vogels werden al gauw gespot. Borrelen en eten wat door enkele van ons thuis was klaar gemaakt smaakte goed. De avondwandeling vanaf de locatie was mooi met een prachtige ondergaande zon en het gevulde ooievaarsnest.
Het spel bekende personen uit beelden. Na de eerste op warm ronde ging het steeds fanatieker makkelijk uit te beelden met stip was toch wel Trump, maar Donald Duck was ook goed te doen. Zaterdag vroeg uit de veren wij hadden een vol programma 8:30 allemaal aan het ontbijt, onze dagjes ladies kwamen ook al gezellig binnen lopen. Om 10:00 gingen wij allemaal op pad naar de gehuurde fietsen in Nieuwkoop, daar aan gekomen zijn wij onder leiding van onze natuur gids Jeannette een fiets met wandel tocht gaan doen. Ook kregen wij opdrachten van Jeannette mee o.a. foto puzzel, en maak een mooie foto van iets wat je gezien moet hebben. Dit was voor Gerda die niet met ons mee kon fietsen met haar geblesseerde knie  zij was dan ook de jury van deze foto opdracht. Wij hebben heerlijk gefietst en gewandeld (natuurgebied Lusthof De Haeck) in het Groene Hart en veel gezien. Eind van de middag terug in ons huis kwam Gerda de groep versterken gezellig. Ja Heel Holland Kookt onder leiding van Jannie en Robert gaat beginnen, alle dames en heer werden in groepjes ingedeeld kregen recepten en alle producten zodat er gekookt kon worden. Hier was iedereen gezellig mee bezig, met  de muziek ondersteuning van D J LiDi. Het etentje bij iedere gang kregen wij vooraf een presentatie van de koks wat zij klaar hadden gemaakt. Wij hebben heerlijk gegeten en tussen door ook nog een wandeling gedaan. Ik Hou Van Holland Show gepresenteerd door LiDi ja wij gaan beginnen, vragen beantwoorden o.a. Alle leeftijden van onze loopgroep bij elkaar opgeteld is dit hoger of lager dan 1320? Welke twee Vlaardingse broers vormde een succesvol komisch duo? In de sport zijn heel wat bij namen maar wie is Aadje Afkoopsom? enz.enz. Opdrachten: Wie schilt de langste aardappel schil? Spijker poepen door allemaal binnen de minuut de spijker in de fles. De verrassing doos met de snelle vragen en de knallende ontknoping. Zondag vroeg beginnen 8:00 ontbijt, 9:15 de wandel schoenen aan en wandelend naar Ter Aar voor de boot tocht. Onder een strak blauwe lucht met heerlijke zon gingen wij met schipper Bouke varen. Genieten van de mooie natuur om ons heen en de koffie, thee en cake hadden wij het vooral heel gezellig in de boot. Ook nog gereserveerd voor deze tocht waren de vele motoren die ons inhaalde prachtig goede timing was dit. Terug weer in ons huis hebben wij nog wat gegeten en alles weer opgeruimd. Nadat de auto's weer vol geladen waren, hebben wij iedereen uit gezwaaid. Wij LiDi vonden het een geslaagd en gezellig weekend.

Hierbij wat gedachten van Jeannette...
Ik vond de aankomst erg hartelijk. Koffie en thee en wat hadden ze een mooi uitzicht geregeld. Voor mij is het het weekend van de Wulp geworden. Nooit eerder gezien en nu zaten ze daar gewoon voor het raam! Natuurlijk al de lekkere hapjes waren ook niet mis. En wie had gedacht dat we zelfs een 'nachtzuster'  hadden voor het uitdelen van pillen... Een goed ontbijtje is trouwens ook niet weg. En voor het eerst op een elektrische fiets gereden! Iedereen heeft trouwens zijn best gedaan met de fotozoektocht. Bloemstukjes voor de winnaars zijn in de maak. En wat leuk om zelf te mogen koken! Moeten we erin houden. En de 'ik hou van Holland' show was hilarisch. Sommigen wilden wel erg graag winnen, kost wat kost... En dan die heerlijke relaxe boottocht met dat alleraardigste museum.  Het opruimen was zo gebeurd: alle restanten gingen naar de voedselbank! Het was een heerlijk weekend!

Anecdote van Gerda K.:
Sommige dames werden tijdens het melken lekker ondergescheten, ze waren gewaarschuwd!!!

Recepten van het diner staan onder de link 'recepten'
Foto's van ons weekendje staan HIER

afbeelding
afbeelding
© 2020