Pauls Loopgroepen

trainingsweekend van 5 t/m 7 april 2019

Mailtje van 16 maart: Beste allemaal: bekendmaking van ons transport, we gaan op de fiets, ja laat het even bezinken, op je fiets met ondersteuning of op de gewone fiets. Ja maar Paul zoveel bagage kan ik op de fiets niet meenemen, nu dat wordt geregeld we hebben Piet bereid gevonden om met auto en aanhangwagen de bagage te komen brengen en ophalen, dus Vrijdag 5 april tussen 11.30uur en 12.30uur je bagage brengen bij Piet en Dineke en dan rond 12.45uur verzamelen bij Ciska op de werf. Verzoek ik dus om nu alvast je fiets na te lopen, eventueel voor een service beurt bij de fietsenmaker te brengen, banden op pompen een reserve binnenband meenemen of aanschaffen, plak spullen, fietspomp en eventueel een fietstas waarin je brood en drinken zit. Bij Ciska vandaan fietsen we langs de rivier de Vliet van Rijswijk via Leiden naar Ter Aar. Aan het eind van de Vliet (halverwege onze fietsroute) houden we een koffiestop alwaar we verder fietsen naar het Zwaluwnest, groetjes Paul

Vrijdag 12 april was de grote dag.... onze bagage was in goede handen (handen van Piet), Paul met z'n 15 dames stapten mooi op tijd op de pedalen. 3 Dames offerden zich op (of vonden zij het wel prima om niet te fietsen?) en zijn met de auto naar Ter Aar gereden hier konden dan mooi nog wat fietsen en proviand mee vervoert worden. Wat is dit toch allemaal goed uitgedacht, onze complimenten Dineke, Wilma, Lizet en Paul.
De weergoden hadden het beste met ons voor, het was prima weer om deze 45 km naar HET ZWALUWNEST te fietsen. Onderweg hielden we een koffiestop daarna fietsten we met elkaar weer verder richting Ter Aar, het liep allemaal op rolletjes (wieltjes) ;-))
Het ontvangstcomité wachtte ons op met koffie, thee en lekkers.

Wat hebben we verder gedaan?
Op het menu van de eerste avond stond diverse stampotten klaargemaakt door het kookteam van deze avond (super bedankt dames). Deze avond hebben we bingo gespeeld onder leiding van Paul en z'n nichtje Gerda. Af en toe was er wat verwarring over de spelregels maar dit liep niet uit de hand dus ok. Handig voor later, als we oud (en versleten) zijn, om deze spelregels alvast te weten want dan schijnt bingo een geliefd spel te zijn.
Na een nachtje rust praatten we gewoon verder daar waar we de avond ervoor gebleven waren (pffff). Met het ontbijt gelijk een lunch pakketje klaarmaken was de opdracht. Na het ontbijt stapten we op de fiets met bestemming onbekend ;-))
Om de spanning op te voeren werden er vele omwegen gemaakt uiteindelijk kwamen we aan bij ons doel.... boerderij 'blik op de wei'. We zagen er kano's (nee toch zeker ;-((, 4 persoons fiets (ja leuk) en nog meer spannende voertuigen?! Onder het drinken van koffie en thee hoorden we dat we met de 4 persoons fietsen op pad gingen. Enig uitleg was wel nodig daarna werden de zitplaatsen van deze fietsen afgesteld op ons formaat. Met een route en foto's op papier gingen we op pad. De eerste bochtjes en stoplichten was wat onwennig hierdoor zagen wij (bestuurster M., A.,G. en ik) enkele van de foto's over het hoofd. Nadat we het vertrouwen hadden dat onze bestuurster de fiets in bedwang had begon het echte genieten. Na een route van zo'n 15 km kwamen we weer op het startpunt uit en werd de winnaar van de puzzeltocht bekend gemaakt. Daarna gingen we schorten verven in de koeienstal. Geinspireerd door de geur en het kletterend geluid van de koeien werden de mooiste kunstwerken op de schorten gezet.

afbeelding
Na deze leuke activiteiten zijn we weer (op onze eigen) fietsen gestapt, dit keer kwamen we via een korte route aan bij ons (zwaluw)nest.
Verder hebben we, onder leiding van 2 top koks, gezellig gekookt en gegeten waarvan de recepten nog volgen.
Gerda had een pubquiz voorbereid die we 's avonds gespeeld hebben, dit voorkwam dat onze luikjes, door vermoeidheid, al vroeg zouden zakken. En de winnaars was... (ons groepje ;-)).
Na een gezellige dag gingen we onze nestjes in om energie op te doen voor de activiteiten van de volgende dag.

Een van ons heeft deze ochtend de laatste schone slaapsters wakker gemaakt door met twee pannendeksels te slaan, deze methode werkte deksels goed is gebleken. Na het ontbijt zijn we op de fiets gestapt en kwamen we, volgens afspraak, om 9.30 uur aan bij het Heempark in Alphen aan den Rijn. Onze natuurgids Jeannette (en Nico) stonden ons al op te wachten voor een rondje door dit mooie natuurgebied waar Jeannette ons veel over het hoe en waarom van de natuur kon vertellen. Deze wandeling met Jeannette is heel informatief en het is leuk om door haar ogen te kijken naar de natuur. Aan het eind van deze wandeling is er afgesproken dat we in 'ons nest' koffie gaan drinken, wij op de fiets en zij met hun auto gingen we weer naar Ter Aar.

Koffie, thee, boterhammen en al wat er nog aan proviand over was werd op de tafel gezet en wat we niet op konden werd ingepakt om mee naar huis te nemen.
Druppelsgewijs gingen we 'ons nest' verlaten, de een op de fiets en ander met de auto. Ook het fietsen naar huis ging prima, halverwege de route hebben we een stop gemaakt voor een drankje en waren na een route van ongeveer 45 km. weer thuis. Al met al had ik 150 km op de teller staan, het was het meer dan waard. Meiden allemaal bedankt voor het onwijs leuk weekend, in vind het uniek hoe wij al meer dan 25 jaar lief en leed met elkaar delen.

afbeelding

Enkele reacties via de app ;-)):
- Ik heb genoten van een heel leuk weekend.
- Het fietsen viel achteraf erg mee. Met een beetje trainen fietsen we over 2 jaar naar de Veluwe. Ik wil in 2020 het weekend wel organiseren.
- Top in 2020 wordt het walking diner en 2021 een weekend dus twee jaar de tijd om 100km te fietsen
- Ik heb ook genoten van 'n top weekend, Clarisse als je nog niemand hebt wil ik graag met je meedoen!
- Wat was dit weekend ook weer een groot feest! Bedankt iedereen
- Daar ben ik het ook helemaal mee eens het was in een woord GEWELDIG!!!!!!! En wat een leuk vooruitzicht voor 2020 en 2021. Voor een helpende hand ben ik te bereiken.
- Na een heel gezellig weekend fijn terug gefietst naar Wateringen met de wind in de rug en de zon in ons gezicht en een biertje op het terras helemaal top
- Was weer een een zeer gezellig en geslaagd weekend. Wij zorgen in 2021 wel voor de ☕😅

 

afbeelding
afbeelding
afbeelding
© 2020