Pauls Loopgroepen

Trainingsweekend 4 t/m 6 april 2003, Peppelhoeve

met dank aan Gerda en Dineke


Ciska, Ineke, Diana, Juliana, Hélène, Sabine en Franciska, jammer dat jullie niet mee konden naar de Peppelhoeve! Maar… hier volgt het verslag van ons ‘avontuur’ zodat jullie mee kunnen genieten.

Vrijdag kwamen we; loopsters en een loper van Pauls hardloopgroepen, binnen druppelen bij de Peppelhoeve (we logeerden in de ‘boerderij’).
We waren met 18 man en vrouwen.
Lenie was die dag jarig dit betekende een gezellig versierde kamer, zingen uit volle borst(ten) en daarna kregen we koffie met gebak van een bakker uit Wateringen.
Jullie begrijpen we waren meteen in een ‘hoera’ stemming en wij niet alleen, ook de wc was ‘in stemming’ hij liep over van vreugde! De druppels vielen door het plafond naar beneden. Wat ook wel weer een voordeel had, er kon in de kamer zittend op de bank gedoucht worden, gemak dient de mens!
We hebben nog een avondwandeling door het bos gemaakt (ja nu mochten we gelukkig wel in het bos!
Na deze wandeling werd de eerste fles wijn ontkurkt.


De volgende ochtend werden we niet gewekt door Paul, Clarisse nam zijn honneurs waar, wie van de twee ons beter bevalt daar zijn we nog niet uit. Paul was ondertussen de omgeving aan het verkennen, kijken waar er boomstammen lagen. Na het eten riep Paul zoals wij het gewend zijn van hem “ja, we gaan’, we hebben een lekker rondje gelopen en boomstammen ‘getild’.

Na de koffie gingen we fietsen, picknicken en we hebben onderweg in een restaurantje ‘n bakkie gedaan. Weer in de Peppelhoeve aangekomen gingen we een spel doen genaamd ‘hersenbreker’, er werden 23 tekeningen (plaatjes) aan muren en pilaren geprikt. Uitleg: per 2 personen kreeg je een lijst met woorden zoals ‘panama’, hier hoorde een plaatje bij waarop een man stond afgebeeld die achter een vrouw liep ( pa na ma), onder dit plaatje stond 'n letter. Deze letters vormde 'n woord (paulshardloopgroepen). Eén stel was hier verreweg het beste in, zij waren wel heel snel klaar met deze ‘klus’. Of dit helemaal eerlijk is gegaan kunnen jullie je afvragen (doen wij ook).

Op een gegeven moment kwamen er twee personen binnen met 'n lederhosen broek aan en badmuts op hun hoofd, zij dirigeerden ons naar het zwembad. Het bleek dat deze twee mensen onze leiding was, Dineke en Gerda dus. Zij sprongen met hun lederen broek en al het water in! De meeste van ons volgden hen, zij hadden wel een badpak aan. Petra sprong na afloop van deze zwempartij nog eens (per ongeluk, vergeten dat ze al gedeeltelijk gekleed was) het water in om haar slippers te redden. Dit had als voordeel dat (toen pas) de douche gevonden werd, deze waterstralen bleken uit het plafond te komen. Dit hadden we kunnen weten omdat het in de huiskamer ook zo werkt, maar dat zijn andere stralen! Het zwembad was trouwens sfeervol verlicht met theelichtjes, zien jullie het voor j

Na deze zwempartij gingen we koffie drinken en verder vulden ieder de avond in waar ze zin in had. Er werd gekaart, gekletst en het spel party en co kwam te voorschijn. Dit was lachen, wisten jullie trouwens dat Ciska goede lippen heeft om te (lip)lezen? En dat Dorothy niet zo duidelijk is in het omschrijven van woorden (haar 'zingen' klinkt als 'zinken') en dat Anke heel snel is met het raden van woorden (Titanic) dat El echt wel goed is in tekenen (kluit) en dat Cobie ondanks haar lachen toch goed van Ciska d’r lippen kon lezen? Voordat we het door hadden was ook deze avond voorbij en konden we slapen tot Clarisse de radio op de gang aan zette met het volume voluit, zo begon bij ons de zondag!


Na het ontbijt waar ieder z’n eigen lunchpakketje klaar heeft gemaakt stapten we in de auto’s en reden we naar het Park de Hoge Veluwe.
Niet ieder wist gelijk de ingang te vinden waar meneer Piet (kennis van Gerda) klaar stond om ons een rondleiding door het park te geven.
Meneer Piet wist ons veel te vertellen oa over de sporen van herten en vossen (nee dit waren echt geen stempels Dineke), hij wees ons op de ‘woelplekken’ van wilde zwijnen en de plekken waar ooit boerderijen gestaan hebben voordat ze door meneer Kruller (of Muller) weggekocht zijn voor fl 100,-. Hij wist ons ook te vertellen dat de keutels van vossen (die hij verzamelde in z’n broodzakje) handig zijn voor je tuin omdat de keutels katten weert.

Na deze rondleiding hebben we Lenie uitgezwaaid (handbal van Nancy) en hebben we gepicknickt. Een van ons zat hierbij op een paddenstoel (wegwijzer) zo kon het gebeuren dat er iemand haar vroeg of ze haar benen even wilde 'spreiden’ zodat ie af kon (lip)lezen wat voor richting hij moest fietsen.

Met de ‘witte fiets’ van het park hebben we wat rond getoerd over het park waarbij wij het Jachthuis st. Hubertes aan deden en het museonder.
Het kon gebeuren dat je er met de ene fiets aan kwam en met een andere fiets verder fietste omdat jou fiets door een ander persoon was geleaset.

Omdat er om 5 uur het eten bij de Peppelhoeve gebracht zou worden werd het tijd om op te stappen. Nadat we gegeten hadden, onze spullen ingepakt en de slingers naar beneden hadden gehaald en alles opgeruimd was zijn we weer richting het Westland gereden.

Het was een oer gezellig weekend en Clarisse en Mirjam jullie krijgen een strik opgespeld door de leiding wat betekend dat jullie over twee jaar het trainingsweekend mogen organiseren.

Zo achterblijvers op deze wijze zijn jullie toch een beetje op de hoogte van wat we allemaal uitgespookt hebben dit weekend

© November 2015