Pauls Loopgroepen

Weekend 1 t/m 3 april 2011, De Duikse Hoef in Loon op Zand

Met dank aan Anke en Dorothy


Toen alle ‘druppels’ die vrijdag zouden komen bij de Duikse Hoef aangekomen waren zijn we ons gaan kleden in Spaanse sfeer. Wat zagen we er mooi uit allemaal (zie ik nu pas echt op de foto’s)


sinterklaasDaarna zijn we tappas gaan eten die we vanuit het Westland meegenomen hadden.
Verder een gezellige avond met het spel ‘wie ben ik. Dit weten we in het normale leven al niet laat staan als een ander op jou voorhoofd plakt wie of wat jij bent. Moest je raden wat een ander jou opgelegd (opgeplakt) had ;-((.

En toen was het zaterdag..
Na een kopje thee met een plakje (plakkerige) ontbijtkoek hebben we een rondje gelopen. Lekkere frisse lucht, dauw op het gras en we zagen een hert tegen de bomenrand aan staan, het was genieten dus. Tijdens het ontbijt hebben we ons eigen lunchpakketje klaargemaakt en konden we ook fruit meenemen die Piet gesponsord had, Piet wat super toch weer! Daarna met de auto naar een paardenmelkerij waar nog 4 van onze groep ons op stonden te wachten, zij sloten zich (pas) vandaag bij ons aan. Hier kregen we uitleg over het hoe en wat van het paarden(melken). We kregen de gelegenheid om diverse smeersels uit te proberen en konden we een likeurtje proeven van paardenmelk gemaakt. Daarna naar de stal waar we de paarden konden bewonderen en het melken konden aanschouwen.

Na dit al reden we naar de Loonse en Drunense Duinen waar we onze boterhammetjes hebben gegeten en een wandelroute hebben gelopen. Paul had een routekaart waarop het niet helemaal duidelijk was wat de boven of onderkant was. Hierdoor kon het gebeuren dat onze leider de kaart verkeerd in z'n handen had (kon ie niks aan doen). Maar goed het is helemaal goed gekomen mede door de aanwijzing van (ook) een aardige man. Het werd tijd om weer naar Loon op Zand te gaan (ook zand maar dan anders) waar we onder het genot van een glaasje water en wijn voorbereidingen getroffen werd voor het gourmetten.

sinterklaasNadat we gezellig met elkaar gegeten hebben gingen we uit volle borst sinterklaasliedjes zingen. De stem van juffrouw Mirjam hoorden we er boven uit, zij was het meest stemvast kwamen we tot de conclusie ;-)).
Dankzij onze liedjes kwamen zwarte Piet en Sinterklaas bij ons op bezoek. De pepernoten werden niet gestrooid , we kregen deze in een plastic zak?! Hoefden we niet te bukken om te op te rapen en werden de pepernoten niet vuil! Tjonge jonge hier was beter over nagedacht dan over de handschoenen van zwarte Piet (een witte en een zwarte) en de mijter en muts van sint en piet want deze stonden op het verkeerde hoofd. Moet zeggen dat sinterklaas wel hele elegante schoenen aan had (hakjes). Sinterklaas en Pieterbaas hadden cadeautjes bij zich waarvan de meeste met een rijm. Een paar kleine foutjes zijn er in gekropen tot groot verdriet van twee van ons. Het is de sint niet kwalijk te nemen wat tenslotte hebben wij heem uit z’n zomerslaap gehaald.

En toen was het zondag…
♫Mien waar is mn bril nu ♫
♫Mien waar is mn bril?♫
♫Waar is mn bril nu gebleven??♫
Zong een van ons. Al snel kwam de aap uit de mouw…. Deze stond bij Ciska op d’r neus! Nadat de bril op de goede neus stond konden we aan ons loopje beginnen.
Na het ontbijt stapten we in de auto om de gehuurde fiets op te halen. Er stonden twintig dames- en één heren fiets stonden klaar voor ons. Bij het erste en beste koffietentje die we passeerden gingen we in de remmen. Een heerlijk koffiestop was het en daarna weer in (op) de trappers en verder met die fiets. Opeens… pzzz een platte band. (alleen de onderkant) een geluk bij een ongeluk … we stonden precies voor een aspergekwekerij. Diverse van ons hebben de kans waargenomen en verse asperges gekocht voor thuis (zou zij wat spijkers gestrooid hebben op het fietspad?).

Op naar Waalwijk waar we naar het leder en schoenen museum zijn geweest.

Weer op de fiets stappen voor het laatste deel van de tocht, dit was naar onze auto.

Bij de Duikse Hoef aangekomen was het spulletjes pakken en de boel aan de kant maken.

Een selectief heeft nog wat restjes gegeten en wat geavaleerd.

Mariette en Petra hebben aangeboden om het trainingswekend van 2013 te organiseren.

Anke en Dorothy jullie hebben alles uit het weekend gehaald wat maar mogelijk was, bedankt hiervoor wij vonden het toppie!

Hier staan enkele foto's

© November 2015