Pauls Loopgroepen

(10e) loopweekend 5 t/m 7 april 2013 in Burgh-Haamstede

Met dank aan Petra en Mariette

Vrijdag 5 april,

Vertrek om 14.00 uur. De start is anders als gepland. Dineke gaat onverwacht niet mee wegens ziekte van haar moeder en daardoor hoeft Mirjam niet te rijden. Zij wordt ingedeeld net als Wilma bij een ander in de auto. Met Ank als chauffeuse in een bijna nieuwe auto gaan wij: Ank, Gerda, Antoinette en Wilma op pad. Dit werd een vorstelijk ritje! Na deze rit komen we om half 4 aan bij ons huisje in de Boogerd in Burgh-Haamstede

We werden verwelkomd door Mariëtte en Petra, welke dit weekend hebben georganiseerd. Koffie en thee stonden al klaar. Wij arriveerden als eerste groep en al gauw volgden de anderen. De laatste zouden om half zeven komen. Ze hadden een streekspecialiteit besteld: Een heerlijke kleffe bolus! Niettemin een heerlijke verrassing. Doordat er iets mis gegaan was met de bestelling en de bakker van het plaatselijke dorpje lag te slapen, kwamen de bolussen na de koffie. Dat mocht de pret niet drukken, er werd heerlijk van gesmuld.

Wij zijn nadat we allemaal een bed hebben uitgezocht, heerlijk gaan wandelen en werden verrast door de hele mooie omgeving. We moesten stil zijn zodat we van de vogelzang konden genieten. Tijdens de wandeling kwam Jeannette achter het feit dat ze haar huzarensalade was vergeten. Die stond nog op de aanrecht! Omdat Coby pas om half zeven zou arriveren kon er misschien nog wat geregeld worden. Nic gebeld, niet thuis! Nikita gebeld, niet thuis! Emmy gebeld niet thuis! Huis op slot! Het is nog steeds een raadsel hoe deze huzarensalade tijdens het buffet gewoon op tafel stond. Jeannette's reactie was om te smullen!...

Weer in het huisje aangekomen lekker aan de borrel en wachten op de laatste gasten. Coby, Doroty en Lisette. We hebben voor het diner allemaal iets meegebracht waardoor we een heerlijk buffet hadden 's avonds! Courgettesoep - huzarensalade - kippenpootjes - gevulde eieren - wraps - zalmsalade - groene salade - pastasalade - gevulde eieren - franse kazen. Heerlijk gegeten!

's Avonds werden we in 4 groepjes verdeeld van 4 personen om spelletjes te doen. Er kwamen hele oude jeugdfoto's op tafel en vragen over eerdere weekendjes uit. Kortom dolle pret! Enkele enthousiastelingen gingen met Paul nog een late wandeling maken en de rest ging nog even een spelletje doen. Om een uur of half één ging een ieder slapen want de volgende ochtend moesten we om half 9 verzamelen voor een ochtend wandeling of hardlopen.

Zaterdag 6 april,
Na een zeer rustige nacht stonden we bijtijds op om te gaan hardlopen of te wandelen vòòr het ontbijt. Vanuit ons huis zagen we 3 herten lopen. De verrekijkers die erbij gehaald werden kwamen nét te laat!! De hardlopers zijn de duinen in gaan lopen terwijl de wandelaars het terrein bekeken hebben!! Daarna een heerlijk uitgebreid en gezellig ontbijt. De bakker kwam het brood om 8 uur brengen, verser kan niet! We maakten gelijk een lunchpakketje voor tussen de middag. Ook het fruit van Piet ontbrak nu niet!! Met dank aan Piet van Lenie! Na het ontbijt gingen we ons best doen om allemaal om 11 uur klaar te zijn voor de excursie naar de Plompetoren. Onze feestcommissie, Petra en Mariëtte, had leuke plannen bedacht voor de zaterdag!! De PlompeToren, in het nationaal park Oosterschelde, heeft 108 treden en die hebben we allemaal beklommen!! Alleen was dit niet te doen voor Mariëtte, dus die bleef in de auto wachten... Vanaf de Plompetoren hadden we een prachtig uitzicht. O.a. op de vuurtoren, die de grootste lichtbundel had van alle vuurtorens!! Het was wel heel koud boven!! Gelukkig had iedereen dikke jassen aan en ook de sjaals, handschoenen en muts-haarband waren heel welkom!

Na het bezoek aan de Plompetoren gingen we naar de Schelphoek. Er moest geplast worden. Eigenlijk was het nog geen tijd voor koffie, maar toch maar gelijk gedaan. En het smaakte goed!! Ook de warme chocolademelk ging er in als koek... Bedankt, Paul en Gerda, voor jullie traktatie!!

Daarna hebben we een kreekwandeling gedaan van 4 km. En dat was mooi en koud! Er stond vooral een harde wind!! Maar Paul zocht èn vond een mooie plek, in de luwte, achter een duin. Hier gingen we picknicken en heerlijk genieten van de zon én de boterhammen én de gezelligheid. 12 Van ons gingen vogels spotten in het moeras. Helaas waren de vogels er niet... misschien hadden ze het ook een beetje koud... Wel zagen die 12 één zwart schaap tussen 30 witte schapen, zielig... Er was een schitterend uitzicht en er werd getureluurd naar lepelaars en ja hoor, gevonden in een plas en nog 68 andere soorten, maar die stonden op een informatiebord... Na deze geweldige zonnige middag werden we om half 4 verwacht bij de wijnhoeve De Kleine Schorre. We kregen een rondleiding, gegeven door Johan, en we hebben er veel van opgestoken. Ik denk dat hij al onze vragen wel kon waarderen want hij beantwoordde onze vragen graag en uitgebreid. We kregen ook een glas wijn om te proeven en dat smaakte naar meer... Er stonden lekkere kaasblokjes op tafel en stokbrood en dat hebben we ook geproefd en lekker bevonden!! Dat was een surprise voor de organisatie, maar dat werd opgelost!! Na de wijnproeverij werd er nog het een en ander gekocht in het naastgelegen winkeltje!! Eén van ons was opeens geld kwijt en.... is na wat speurwerk ook weer gevonden.

Na deze excursie gingen we naar òns huis en konden we een beetje bijkomen van deze vermoeiende dag, maar niet heus.. vrij snel kregen we de opdracht om naar buiten te gaan, en we waren net binnen... Een paar van ons gingen niet naar buiten, maar naar boven om even te lezen of te rusten.. jaja, we worden ouder en dat merken we soms ook wel een beetje.... .haha.

Daarna begon het avondprogramma. Petra en Mariëtte vertelden dat we een 5 gangen menu voorgeschoteld kregen en dat we daar tussendoor activiteiten gingen doen!! Het begon met twee heerlijke soepjes, tomaten- en pompoensoep. We hebben er heerlijk van gesmuld... Daarna kwam het geitenkaasje in spek met een heerlijke dressing. Weer gesmuld.

We gingen in groepjes, 5 minuten na elkaar, naar buiten met zaklampen. We kregen een opdracht mee. We moesten letters verzamelen die op cd's geschreven stonden. We waren blij dat Lisette in de laatste groep zat....want anders hadden er nog meer cd s verkeerd gehangen of zelfs verdwenen zijn.... De punten werden geteld... en ja hoor, het bleek toch lastiger te zijn dan we dachten! Na dit leuke intermezzo kwam het hoofdgerecht. Heerlijke pasta met zalige saus en een ontzettend lekkere spinaziesalade. We hebben niet zitten eten, maar zitten vr.... Vóór we aan het dessert begonnen was er nog een memoryspel. Sommigen hadden moeite met eerlijk spelen, maar we hebben vreselijk gelachen! Wat een leuk spel en wat een werk om dit allemaal te maken!! Geweldig, Mariette en Petra!

Het letterspel was ook heel leuk! Het was even goed kijken, maar daarna lukte het eenieder vrij redelijk om de woorden te maken! Toen namen we nog een afzakkertje en daarna was iedereen heel moe en zeer voldaan en gingen we naar bed rond 1 uur!! Einde van een ontzettend leuke, gezellige, zonnige, leerzame, koude, winderige, sportieve dag!!! Bedankt, Petra en Mariette, voor jullie geweldige organisatie én lekkere gerechten!! Groetjes, Mirjam, namens de auto van El, zònder El, maar met Paul aan het stuur!!

Zondag 7 april,
De planning voor de zondag was ons al verteld voordat wij gisteren naar bed gingen zodat wij er alvast naar toe konden groeien alleen.... plannen zijn er om vanaf te wijken en dat hebben wij dan ook gedaan. Doordat het zonnetje zo heerlijk scheen zijn we niet in de auto gestapt maar in onze wandelschoenen. Daardoor begon de ochtend dit keer niet met een loopje of wandelingetje maar met een uitgebreid ontbijt inclusief gekookt eitje zoals de meesten thuis gewend zijn bij het ontbijt op zondagochtend. Na het ontbijt hebben we Cobie en Juliana uitgezwaaid en begonnen wij aan de wittepaaltjes wandeling in het natuurgebied de Zeepe Duinen. Daar gingen we, Chiska met het bord Paul's loopgroep om haar nek, Mariëtte met haar stokken en verder liepen we met sjaals, mutsen, handschoenen en oorwarmers. Gaandeweg de wandeling dunde dit alles aardig uit. Om haar been niet te veel te belasten keerde Mariette na zo'n half uur terug, de jassen, mutsen enz werden ook af gedaan alleen het bord om Ciska d'r nek bleef zitten waar ie zat ;~)) Zo kon iedereen goed zien waar Paul was zelfs toen ie stond ie te plassen! Natuurlijk zijn we van het padje af geraakt en hebben ons verder door de wind en de zon laten leiden. Uiteindelijk zijn we tussen het prikkeldraad door gekropen en over een plankje over het water om op het goede pad gekomen.

Na deze mooie wandeling zat Mariëtte ons op te wachten met koffie en appeltaart met slagroom, wat een verwennerij! Er was daarna nog even tijd om een wedstrijdje 'welk groepje heeft het eerst de vlieger hoog staan' te doen. Ook hier waren we fanatiek in, schoenen werden uitgeschopt, gerend met- en getrokken aan het touwtje van de vliegers en aangemoedigd door de rest van de groep. Toen was de prijsuitreiking... en groep 3 had de meeste punten over alle spelletjes die in de loop van het weekend gespeeld zijn. Mirjam, Marian, El en Ciska kregen 'n met chocolade gevuld gouden medaille omgehangen. Nadat de pers dit vastgelegd had zijn we onze lunchpakketje klaar gaan maken en de auto's werden ingeladen dit met een discipline van het leger! We moesten in een recordtijd naar de Brouwershaven in Den Osse waar we om 2 uur een rondvaart op de Grevelingen kregen. De kapitein gooide zijn trossen los alleen voor onze groep en vond dit heel fijn (maar niet heus). Dit is wat ik op de site terug vond over deze tocht: U maakt een vaart van 1,5 uur vanuit haven Den Osse langs Port Zélande. . Daarna varen we naar de Hompelvoet, een prachtig natuurgebied waar veel vogels broeden, onderweg proberen we de meeuwen te voeren (is gelukt). Vervolgens varen we tussen Stampersplaat en Dwars in de weg (waar halfwilde fjordenpaarden lopen), langs Brouwershaven terug naar de haven Den Osse.

En dit was dan de afsluiting van een heel fijn weekend. De auto's werden uitgezwaaid door het organiserend comité die de nog naar het huis terug gingen om onze sporen uit te wissen. Petra en Mariette super bedankt voor dit te gek en gezellig loopweekend!
Paul en Gerda hebben aangegeven dat zij het volgend loop weekend (april 2015) zullen organiseren.

Foto's van dit weekend staan hier

boot
© November 2015